Aflu Online

Afla si tu ceea ce te intereseaza

grow avocado at home

De astazi nu mai cumpar AVOCADO. Iata cum sa cresteti unul intr-un ghiveci, chiar ACASA

Avocado este un fruct model in toate dietele din prezent. Fructul tropical este subiectul multor studii datorita abilitatii sale de a imbunatati sanatatea. Fructul este bogat in vitamine si minerale, dar si in fibre si uleiuri naturale care ne mentin sanatatea si au numeroase beneficii.

Avocado poate fi adaugat in multe feluri de mancare si poate inlocui alimentele nesanatoase, in timp ce pastreaza gustul felului de mancare. Cateodata este foarte greu de gasit si pot fi foarte scumpi, de aceea va recomandam sa va cresteti propriul avocado acasa deoarece nu este atat de greu pe cat pare. Iata ce trebuie sa faceti:

Germinarea samburelui

Cumparati un avocado ferm si indepartati samburele. Fixati 4 scobitori pe marginile samburelui si apoi suspendati-l intr-un pahar cu apa. Doar fundul ca fie imersat in apa. Lasati samburele intr-o zona calduroasa, ferita de lumina directa a soarelui intre 2 si 6 saptamani. Unii samburi au nevoie de mai mult timp, deci fiti rabdatori.

Timpul sa plantati

Umpleti un ghiveci care are 10 inchi diametru cu pamant fertil si plantati samburele si asigurati-va ca prinde radacini. Folositi un ghiveci din teracota cu gauri de drenaj la baza. Pamantul trebuie sa fie mereu umed, asa ca udati samburele regulat si in mod egal. Daca frunzele devin galbene sau incep sa cada, lasati sa se usuce si apoi udati in cantitati mici. Daca frunzele devin maronii si uscate, trebuie sa udati mai mult. Puneti-l in chiuveta si udati-l.

Bucurati-va de avocado

Continuati sa udati si sa aveti grija de avocado-ul dumnevoastra pentru a obtine fructul.

 

Comentarii

Comentarii