Aflu Online

Afla si tu ceea ce te intereseaza

Professional makeup set: eyeshadow palette, lipstick, mascara, blush, powder, make-up brushes and perfume, many cosmetics closeup.

NU mai cumpara produse de infrumusetare. Prepara-ti-le chiar acasa ! Vei iesi de 10 ori mai ieftin!

NU mai cumpara produse de infrumusetare. Prepara-ti-le chiar acasa ! Vei iesi de 10 ori mai ieftin!

In materialul ce urmeaza, va vom oferi cateva idei de a va procura singure produse de infrumusetare facute chiar acasa. Ieftine, naturale si sanatoase!

Deci:

Lapte demachiant cu castravete

Daţi prin răzătoare 80 g de castravete. Amestecaţi castravetele cu 15 g lapte crud. Încălziţi amestecul până la fierbere şi fierbeţi timp de 4-5 minute, apoi lăsaţi să se răcească. Filtraţi apoi amestecul şi păstraţi lichidul la frigider, într-un recipient de sticlă. Acest lapte demachiant poate fi păstrat in frigider până la 8 zile.

Fabricarea unui balsam de buze.

Topiţi intr-un vas 15 g de ceară de albine sau unt de shea. Luaţi recipientul de pe foc şi adaugati 12 ml de ulei de migdale dulci, 5 -10 ml apă de trandafiri şi o picătură de esenta de lămâie. Amestecaţi, lăsaţi să se răcească şi păstraţi în recipiente mici.

Realizarea unui gomaj acasă

Pentru corp, amestecaţi o linguriţă de sare de mare, 5 linguri de ulei vegetal (ulei de susan sau de măsline) şi 6 picături de esenta de lavandă sau de santal. Utilizaţi amestecul imediat, masând prin mişcări circulare, apoi clătiţi.

Pentru ten, este suficient să amestecaţi 6 linguriţe de zahăr, 6 linguriţe de apă călduţă. Aplicaţi instantaneu acest amestec pe faţă, insistând în zona T (frunte, nas şi bărbie) apoi clătiţi.

Mască preparată în casă

Pentru o piele revitalizată: demachiaţi-vă şi curăţaţi perfect tenul. Amestecaţi un gălbenuş de ou cu o linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi acest amestec masând uşor. Lăsaţi sa acţioneze 10 – 20 de minute apoi clătiţi cu apă caldă. Aplicaţi apoi o cremă de zi sau de noapte, după caz.
Pentru un ten luminos: daţi prin răzătoare un morcov şi adăugaţi câteva picături de migdale dulci. Aplicaţi acest amestec pe ten, lăsaţi să acţioneze un sfert de oră, apoi clătiţi.

Pentru hrănirea tenului: zdrobiţi un avocado până obţineţi un piure apoi adăugati câteva picături de ulei de măsline. Aplicaţi acest amestec pe ten, evitând conturul ochilor, lăsaţi să acţioneze un sfert de oră, apoi clătiţi.

Reţete pentru atenuarea pungilor de sub ochi

– clătiţi-vă cu apă rece. Aplicaţi sub ochi cataplasme cu cartofi cruzi raşi. Puteţi aplica şi comprese îmbibate cu suc de cartofi cruzi.

– altă soluţie: înainte de culcare puneţi 2 pliculeţe de ceai de albăstrele în apă, iar apoi lăsaţi-le peste noapte în frigider. Dimineaţa puneţile pe ochi timp de 5 minute.

Oferiţi corpului vostru stralucirea mierii

Amestecaţi 4 linguri de miere, 120 g de apă, 6 linguriţe de ulei de măsline şi 2 linguri de suc de fructe sau legume la alegere. Aplicaţi acest amestec pe tot corpul şi lăsaţi sa acţioneze 30 de minute, apoi clătiţi.

Reţetă pentru mâini şi unghii

Încălziţi uşor 100 ml ulei de ricin şi 100 ml ulei de măsline. Adăugaţi sucul de la o lămâie. Ţineţi mâinile în acest amestec pentru 10-15 minute. Masaţi apoi mâinile şi unghiile cu acest amestec. Utilizaţi acelaşi amestec pentru a repeta tratamentul de mai multe ori pe săptămână.

Loţiune pentru tonifierea tenului

Curăţaţi o lămâie sau o portocală (căreia i-aţi spălat în prealabil coaja cu apă călduţă). Este ideal să folosiţi fructe obţinute din culturi ecologice. Tăiaţi coaja fin apoi puneţi-o în 200 ml de apă minerală şi lăsaţi amestecul peste noapte. Filtraţi şi păstraţi sucul.

Puteţi să adăugaţi flori sau plante în 250 ml de apă minerală fierbinte şi infuzaţi timp de 15 minute.

Dacă aveţi un ten gras sau mixt folosiţi lavanda sau menta pentru această infuzie. Teiul şi nalba sunt recomandate pentru pielea normală şi sensibilă, iar verbina şi sunătoarea pentru pielea uscată şi îmbătrânită.

Albirea dinţilor

Tăiaţi o lămâie în două şi frecaţi cu ea dinţii şi gingiile.

Hrănirea şi regenerarea părului tern şi deteriorat

Amestecaţi două ouă cu sucul de la o lămâie şi cu două linguriţe de miere. Aplicaţi această mască masând uşor pielea capului şi lăsaţi sa acţioneze 5 – 10 minute, apoi clătiţi.

Conservarea produselor preparate în casă

Pentru a le proteja de lumină, cel mai bine este să păstraţi „poţiunile” în recipiente din sticlă colorată şi să le depozitaţi în frigider.Cremele se pot păstra trei săptămâni, loţiunile tonice şi laptele demachiant o săptămână. Măştile trebuie folosite imediat.

Comentarii

Comentarii